ملاتونین را با قرص خواب طبیعی اشتباه نگیرید!

به گزارش وبلاگ معمای ویژه، مصرف ملاتونین در سال های اخیر به شدت افزایش یافته است و بسیاری از افراد دزهای بالایی از این مکمل را مصرف و از آن به عنوان یک قرص خواب استفاده می نمایند.

ملاتونین را با قرص خواب طبیعی اشتباه نگیرید!

درحالی که استفاده کوتاه مدت از این هورمون بی خطر تلقی می شود، خطرات مرتبط با مصرف دزهای بالا طی مدت طولانی هنوز تعیین نیست.کارشناسان توصیه می نمایند قبل از مصرف ملاتونین با پزشک مشورت کنید، فقط در کوتاه مدت از آن استفاده نموده و بر ایجاد عادات خواب سالم تمرکز کنید.

به گزارش وبلاگ معمای ویژه، بعضی افراد فکر می نمایند ملاتونین یک خواب آور طبیعی است و دزهای بسیار بالایی از این مکمل را به صورت شبانه مصرف می نمایند؛ اما متخصصان می گویند ملاتونین قرار نیست مانند قرص خواب استفاده شود و مصرف بیش ازحد آن می تواند خطراتی برای سلامتی داشته باشد.

مصرف کلی ملاتونین در بین بزرگ سالان نسبتاً کم است. بااین حال طبق یک مطالعه اخیر در امریکا، از سال 2017 تا 2018، درصد بزرگ سالانی که بیش از 5 میلی گرم ملاتونین در روز مصرف می کردند، در مقایسه با یک دهه قبل بیش از سه برابر شده است.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، تعداد بچه هایی که ملاتونین را به طور تصادفی یا عمدی مصرف می نمایند، از سال 2012 تا 2021 با بیش از 260000 مصرف، 530 درصد افزایش یافته است.

به علت افزایش مصرف ناخواسته ملاتونین در بچه ها زیر پنج سال، اندازه بستری شدن در بیمارستان و پیامدهای خطرناک جدی بیشتری گزارش شده است. حداقل 27795 کودک در طول این دهه به مراقبت های پزشکی احتیاج پیدانموده اند و دو کودک نیز جان خود را ازدست داده اند.

ملاتونین چگونه عمل می نماید؟

ملاتونین هورمونی است که به ما یاری می نماید سریع تر به خواب برویم. به گفته جف گلد، پزشک متخصص، این ماده به طور طبیعی به وسیله غده صنوبری مغز فراوری می شود و از اسیدآمینه تریپتوفان و انتقال دهنده عصبی سروتونین ساخته شده است.

وقتی در معرض نور روز قرار می گیریم، سطح ملاتونین در بدن کاهش می یابد و با نزدیک شدن به شب و کاهش اندازه نور، اندازه آن افزایش می یابد. این هورمون نقش مهمی در تنظیم چرخه خواب وبیداری ایفا می نماید (بعلاوه به عنوان ریتم شبانه روزی ما نیز شناخته می شود.)

مکمل های ملاتونین بدون نسخه در آمریکا در دزهای پایین 0.3 میلی گرم تا 60 میلی گرم فروخته می شوند. گفته می شود که این مکمل ها در ایجاد شرایط خاصی مانند جت لگ، اختلال تأخیری در فاز خواب وبیداری و اضطراب قبل و بعد از عمل تأثیر دارند، اگرچه بسیاری از آمریکایی ها هر شب از آن برای درمان بی خوابی مزمن استفاده می نمایند.

این در حالی است که آموزشگاه پزشکی خواب آمریکا به این نتیجه رسیده که شواهد کافی در خصوص اثربخشی یا بی خطر بودن ملاتونین برای بی خوابی مزمن وجود ندارد تا استفاده از آن را توصیه کند.

یکی از متخصصان می گوید تصور طبیعی بودن ملاتونین می تواند یک احساس کاذب ایمنی ایجاد کند، به این معنی که افراد درنهایت آن را به اشتباه به عنوان یک قرص خواب مصرف می نمایند. ملاتونین درواقع یک خواب آور خیلی قوی نیست و ممکن است فقط به بعضی از اختلالات خواب یاری کند.

اگرچه ملاتونین خالص یک هورمون طبیعی است، اما دزهای خوراکی که افراد مصرف می نمایند گاهی به اندازه قابل توجهی بیشتر از آن چیزی است که بدن فراوری می نماید و یک محصول ملاتونین بی کیفیت می تواند حاوی ناخالصی هایی باشد که طبیعی نیستند.

OTC در مقابل ملاتونین تجویزی

برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی، ژاپن، استرالیا و بریتانیا که برای دسترسی به محصول احتیاج به نسخه پزشک است، ملاتونین به عنوان مکمل OTC در ایالات متحده فروخته می شود.

ازآنجاکه مکمل ها به وسیله سازمان غذا و دارو (FDA) به عنوان غذا طبقه بندی می شوند، مشمول مقررات سخت گیرانه فدرال مانند داروهای تجویزی نیستند و معنایش این است که احتمالاً حاوی مواد افزودنی هستند.

FDA در آمریکا تنها زمانی محصولی را به عنوان OTC علامت گذاری می نماید که سطح تعیینی از شواهدی وجود داشته باشد که نشان می دهد محصول مؤثر است، دارای حاشیه ایمنی قابل قبولی است، پتانسیل سوءاستفاده پایینی دارد و می تواند به وسیله خود مردم مدیریت شود. البته با افزایش چشمگیر استفاده از ملاتونین، این طبقه بندی OTC می تواند تغییر کند.

ملاتونین بدون خطر نیست

ملاتونین برای استفاده کوتاه مدت نسبتاً بی خطر در نظر گرفته می شود، اما برای افراد باردار یا شیرده یا افراد مبتلا به زوال عقل توصیه نمی شود. به گفته کارشناسان، کسانی که به طور منظم ملاتونین مصرف می نمایند بعضی از عوارض جانبی خفیف ازجمله سرگیجه، سردرد، حالت تهوع و خواب آلودگی را گزارش نموده اند.

آن ها می افزایند داده های حاکی از ایمن بودن مصرف درازمدت دزهای بالای ملاتونین - به ویژه برای بچه ها و نوجوانان - وجود ندارد و احتیاج به آنالیز بیشتر است.

اندازه زیاد ملاتونین ممکن است خطر عوارض جانبی ازجمله سردرد، رؤیاهای واقع نما، اختلالات خلقی و ناراحتی معده را افزایش دهد. خواب آلودگی در طول روز نیز ممکن است و می تواند منجر به اختلال در ریتم شبانه روزی شود که برعکس آن چیزی است که ما به دنبالش هستیم.

ازآنجاکه هیچ مطالعه بالینی وجود ندارد تا نشان دهد مصرف چه اندازه مکمل ملاتونین ایمن است، توصیه می شود مصرف آن را به کوتاه مدت محدود کنید.

مانند هر مکمل یا دارویی، مهم است که افراد قبل از آغاز ملاتونین با پزشک خود مشورت نمایند تا مطمئن شوند که مکمل برای آن ها مناسب است و برنامه ای برای تمرین روی سایر جنبه های خواب باکیفیت ایجاد نمایند تا اطمینان حاصل شود که از استفاده از ملاتونین موقت است.

چگونه بهتر بخوابیم

برای جلوگیری از اتکا طولانی مدت به داروهای خواب آور مانند ملاتونین، متخصصان توصیه می نمایند انواع روش های بهداشت خواب را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

اولین مورد این است که زمان خواب وبیداری منظمی داشته باشید و پیشنهاد می شود که یک ساعت خواب روزانه و زنگ صبح را به عنوان اولین قدم تنظیم کنید. ورزش بعلاوه می تواند ابزار مفیدی برای بهبود خواب در افراد سالم و بعلاوه مبتلایان به اختلالات خواب باشد.

نور فراوری ملاتونین را مختل می نماید، بنابراین اتاق خواب خود را تا حد امکان تاریک نگه دارید، از چشم بند خواب بهره ببرید و پرده های تیره برای اتاق خواب در نظر بگیرید. بعلاوه قرار گرفتن در معرض نور آبی وسایل الکترونیکی در شب را محدود کنید.

سعی کنید سه ساعت قبل خواب از کامپیوتر، تلویزیون، تلفن یا تبلت خود استفاده نکنید. اگر اتاق خواب شما در شب پرسروصدا است راهکاری برای پوشش صدای بیرون مانند دستگاه صدای سفید یا پنکه در نظر بگیرید. در نهایت، اگر امکان دارد طی شب خیلی گرمتان شود، قبل از رفتن به رختخواب دوش بگیرید یا پاهای خود را برای بهینه سازی دما و راحتی پوست با آب ملایم بشویید.

منبع: verywellhealth

منبع: فرارو

به "ملاتونین را با قرص خواب طبیعی اشتباه نگیرید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ملاتونین را با قرص خواب طبیعی اشتباه نگیرید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید