مصرف بلوبری برای سلامت قلب مفید است
به گزارش وبلاگ معمای ویژه، مطالعه جدید نشان می دهد خوردن یک فنجان بلوبری در روز منجر به حفظ سلامت مداوم عملکرد عروقی و بهبود سفتی شریان ها می گردد.

به گزارش ، محققان دانشکده پزشکی نورویچ بریتانیا ادعا می نمایند مصرف 150 گرم بلوبری در روز موجب کاهش خطر بیماری قلبی-عروقی تا 15 درصد می گردد.
به گفته محققان، بلوبری و سایر انواع توت ها باید در رژیم های غذایی گنجانده شوند تا خطر بیماری قلبی-عروقی، بخصوص در بین گروه پرخطر، کاهش یابد.
این گروه تحقیق به آنالیز تاثیر مصرف بلوبری بر سندروم متابولیک پرداختند. سندروم متابولیک بدین معناست که یک فرد حداقل دارای سه فاکتور پرخطر ار فاکتور های پرخطر زیر باشد: فشارخون بالا، قندخون بالا، چربی اضافی دورشکم، میزان پایین کلسترول خوب HDL و میزان بالا تری گلیسیریدها.
آیدین کسیدی، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: ابتلا به سندروم متابولیک به شکل قابل توجهی موجب افزایش خطر بیماری قلبی، سکته و دیابت می گردد و استاتین ها و سایر دارو ها برای کنترل این فاکتور های پرخطر تجویز می گردد.
به گفته محققان، تغییرات ساده در سبک زندگی، از جمله تغییر در گزینه های خوراکی، می تواند به کنترل این عوامل یاری کند.
مطالعات قبلی نشان داده بودند افرادی که به طورمنظم بلوبری مصرف می نمایند با کاهش ریسک ابتلا به مشکلاتی نظیر دیابت نوع 2 و بیماری قلبی-عروقی روبرو هستند.
این خاصیت بلوبری به خاطر وجود مقادیر بالا ترکیبات طبیعی موسوم به آنتوسیانین هاست، فلاوونوئید های که مسئول رنگ آبی و قرمز در میوه ها هستند.
منبع: مهر
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان