عایدی شهرداری با نوآوری افزایش می یابد، همکاری با مدیریت شهری
به گزارش وبلاگ معمای ویژه به نقل از معاونت علمی و فناوری، اعضای شورای شهر با سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ملاقات کردند تا راهکارهای نوآورانه و هوشمندسازی شهر تهران را آنالیز نمایند.

سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این نشست با اشاره به اینکه تغییر نگرش مهم ترین احتیاج برای مجموعه شهرداری و شورای شهر برای بروز تغییرات نوآورانه در شهر است، گفت: تزریق نوآوری در شهرها بسیار مهم است و باید این کار را با یاری توان داخلی انجام دهیم.
معاون علمی و فناوری ادامه داد: یکی از مهم ترین مسائل در این حوزه تقابل بخش سنتی و ایده های نوآورانه است که باید کوشش کنیم این معضل را حل کنیم تا ایده های خلاق سریع تر و بهتر به احتیاجهای شهری تزریق گردد.
وی مردم را مشتری اصلی خدمات شهرداری دانست و گقت: باید مردم سرویس درخواستی خود را از مدیران شهری بخواهند و این خدمات در دسترس و مقرون به صرفه ارائه گردد. دو موضوعی که به فراموشی سپرده شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان اضافه نمود: به طور مثال برای راه اندازی تاکسی های آنلاین مخالفت های زیادی از سمت بازیگران سنتی این حوزه وجود داشت. موانعی که اجازه فعالیت به آنها نمی داد هرچند که در نهایت این خلاقیت ها بود که برنده رقابت شد.
وی گفت: اگر شهرداری از همان ابتدا با جوانان و ایده های خلاق آنها همراه می شد اکنون صاحب این فناوری ها بود و از محل آنها عایدیزایی می کرد اما نگاه سنتی بعضی بازیگران قدیمی این حوزه مانع از این اتفاق شد.
ستاری ادامه داد: شرکت های دانش بنیان و خلاق زیادی در کشور هستند که ایده های نویی برای مدیریت شهری دارند به شرطی که شهرداری خواستار و حامی این ایده ها باشد و به جای ارائه صرف خدمات، به اسم مشاور کنار آنها بایستد و خدماتشان را توسعه دهد.
به گفته ستاری باید خدمت رسانی را به بخش خصوصی واگذار کنیم چون بخش خصوصی درک بهتری از این کار دارد. ما باید کنار این بخش باشیم و خدمات رسانی را شتاب دهیم.
شهرداری از نوآوری ها عایدیزایی کند
ستاری با اشاره به اینکه باید بخش مهمی از عایدی شهرداری از نوآوری ها باشد، اعلام کرد: این اشتباه است که شهرداری در پی کسب عایدی از تراکم فروشی و دیگر مسیرها است. باید بخش بزرگی از عایدیهای شهری از ایده های خلاق و نوآوری ها باشد. یعنی شهرداری باید با حمایت از این ایده ها در مرحله اول، به عایدیزایی از آنها برسد.
معاون علمی و فناوری اضافه نمود: به علت مخالفت ها و عدم همراهی درست شهرداری، ارائه نوآورانه خدمات در این حوزه درست شکل نگرفته است. اگر شهرداری و شورای شهر به صورت اصولی به این حوزه ورود نمایند، عایدیشان هم بیشتر خواهد شد. این اتفاق در حوزه خدمات فرهنگی هم باید شکل گیرد.
وی اضافه نمود: یکی از ضعف های موجود و جدی ما در حوزه علوم انسانی است. در این حوزه فقط به انتشار کتاب و ایجاد کتابخانه بسنده نموده ایم در حالی که برای تجاری سازی این علم پایه ای و مهم، اقدامی نداشته ایم. باید فرهنگ توسعه علوم را که به اسم تجاری سازی می شناسیم یاد بگیریم. مثلاً ایجاد خانه های خلاق و نوآوری و افزایش شرکت های خلاق یکی از نمونه های پیروز این کار است.
ستاری ادامه داد: شهرداری می تواند از ساختمان های بلااستفاده یا فضای فرهنگسراهای موجود برای توسعه کسب و کارهای خلاق و نوآورانه این حوزه یاری بگیرد و این فضاها را در اختیار آنها قرار دهد.
معاون علمی و فناوری با انتقاد از عدم کارایی هزینه کرد در حوزه آموزش کشور، گفت: باید کاری کنیم که آموزش های ارائه شده نهایتاً 5 سال بعد در جامعه نمود یابد. اما به به علت ورود دولت به این حوزه به نتیجه مطلوب نرسیده ایم. باید به این نکته توجه کنیم که پژوهش، محصول کار بخش خصوصی است نه دولتی.
رئیس بنیاد ملی نخبگان اضافه نمود: ایده های زیادی در حوزه پسماند، مدیریت آب، حمل و نقل، صنایع فرهنگی و خلاق و غیره در کشور وجود دارد که استفاده درست از آنها منوط به بهره گیری درست از توانمندی ها، فناوری ها و نوآوری های بخش خصوصی و شرکت های دانش بنیان و خلاق است.
وی شکل گیری یک تیم همکار میان مدیریت شهری و معاونت علمی و فناوری را ضروری دانست و اعلام کرد: باید احتیاجهای شهری در این کارگروه ویژه اسم گردد و معاونت علمی پل ارتباطی باشد میان اتصال این احتیاجها به متخصصان و نوآوران کشور. این کار به شکل گیری اکوسیستم فناوری و نوآوری این حوزه هم منجر می گردد.
منبع: خبرگزاری مهر