احتیاج سنگال به واردات فرصت مناسبی برای بخش خصوصی ایران است

به گزارش وبلاگ معمای ویژه، همایش روز اقتصاد سنگال به همت معاونت بین الملل اتاق ایران برگزار گردید؛ در این همایش محمدرضا کرباسی، معاون امور بین الملل اتاق ایران، آمادو سو، سفیر سنگال در ایران، محمدرضا دهشیری سفیر جدید ایران در سنگال و حسن خسروجردی رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا سخنرانی کردند.

احتیاج سنگال به واردات فرصت مناسبی برای بخش خصوصی ایران است

در ابتدای این نشست که با حضور فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار گردید، محمدرضا کرباسی درباره فرصت های همکاری های اقتصادی و سرمایه گذاری در کشور سنگال سخن گفت.

کرباسی با اشاره به موقعیت جغرافیایی جمهوری سنگال در غرب آفریقا و ثبات سیاسی و اقتصادی این کشور گفت: سنگال یکی از دروازه های مهم ورود به بازار 200 میلیون نفری آفریقا است. بندر مهم داکار از بسترهای مهم سرمایه گذاری و رشد اقتصادی و توسعه روابط اقتصادی این کشور با دیگر کشورها است.

به گفته کرباسی، باتوجه به روابط خوب سیاسی ایران و سنگال و اینکه سنگال عضو اتحادیه اقتصادی و پولی آفریقای غربی (UEMOA) و عضو اتحادیه آفریقا است، اهمیت این کشور را در توسعه روابط اقتصادی با ایران چند برابر می نماید.

کرباسی ادامه داد: فرصت های همکاری با سنگال در حوزه های متعدد با توجه به ظرفیت های موجود در حوزه صنعت، خدمات فنی و مهندسی، خدمات عمرانی، راه وساختمان سازی، نفت و گاز، مواد غذایی، مشتقات نفتی و پتروشیمی وجود دارد. همچنین درزمینهٔ گردشگری سلامت، فراوری برنج، کشت فراسرزمینی، دارو، تجهیزات پزشکی، کشاورزی و ماشین آلات صنعتی از ظرفیت های بالقوه همکاری است. سنگال هم می تواند بخشی از احتیاج ایران به محصولات کشاورزی، معدی و فلزات گرانبها، قهوه و کاکائو را تأمین کند.

معاون بین الملل اتاق ایران با اشاره به موقعیت ایران در خاورمیانه با اشاره به زیرساخت های موجود در حوزه حمل ونقل ریلی، بنادر تجاری واقع در خلیج فارس و دریای عمان و غیره ایران می تواند زمینه ارتباط سنگال با بازار چند صدمیلیونی کشورهای واقع در منطقه آسیای میانه و قفقاز، افغانستان، عراق و روسیه با صدور اقلام کشاورزی و معدنی، شیلات را فراهم کند.

سنگال به عنوان کشور مهم در منطقه غرب آفریقا می تواند به عنوان دروازه ورود ایران به بازارهای غرب آفریقا ایفای نقش کند. با توجه به واردات سنگال و فراوری ایران، دو کشور در کنار هم می توانند به عنوان مکمل اقتصادی عمل نمایند؛ این همکاری در حوزه های متعدد کشاورزی، صنعت، سدسازی، ساختمان سازی و توسعه زیربنایی و معادن و نفت فرصتی برای سرمایه گذاری شرکت های ایرانی در این کشور است.

ایران با حضور در سنگال اهداف برد-برد را دنبال می نماید. ایجاد اشتغال برای جمعیت تحصیل نموده دو کشور موضوع موردعلاقه دو کشور برای همکاری است. البته به رغم اشتراکات و همسویی سیاسی، باوجود ظرفیت فراوان، روابط اقتصاد در سطح مطلوب نیست و باید به ظرفیت های گسترده دو کشور توجه گردد.

کرباسی در ادامه برای بهبود روابط اقتصادی دو کشور ایران و سنگال چند پیشنهاد بیان کرد: کشت فراسرزمینی و همکاری درزمینهٔ فراوری برنج با توجه به واردات برنج توسط سنگال، آنالیز امکان تهاتر کالا با توجه به عدم امکان مبادله پولی و بانکی بین دو کشور، توسعه همکاری درزمینهٔ افزایش فراوری خودرو در سنگال، سرمایه گذاری شرکت های ایرانی در بخش های مورداحتیاج سنگال ازجمله داروسازی، بهداشت و درمان، صنایع برق و آب، کشاورزی و محصولات غذایی، حمل ونقل، نفت و پتروشیمی و خدمات فنی و مهندسی و درنهایت تبادل هیات های تجاری بین دو کشور و حضور در نمایشگاه ها که می تواند سطح همکاری و آگاهی اقتصادی فعالان اقتصادی دو کشور را از ظرفیت های موجود بالا ببرد.

نفت و مسکن فرصتی برای سرمایه گذاران ایرانی

آمادو سو، سفیر سنگال در تهران از فرصت های سنگال برای سرمایه گذاران ایرانی گفت. او با اشاره به همسویی ایران و سنگال در همکاری های بین المللی و سیاسی گفت: با آقای قشقاوی سفیر قبلی ایران در سنگال به این نتیجه رسیده بودیم که باید از ظرفیت همکاری سیاسی برای بهبود روابط اقتصادی بهره بگیریم و امیدواریم بعد از این با آقای دهشیری به این همکاری ادامه دهیم.

او به سابقه همکاری ایران و سنگال درزمینهٔ فراوری خودرو اشاره نموده و گفت که سنگال از سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی ایرانی در همه حوزه ها استقبال می نماید.

به گفته آمادو سو، سنگال دروازه ورود به بازار 300 میلیون نفری غرب آفریقا است و این فرصت مناسبی برای سرمایه گذاران ایرانی است که به بازارهای غرب آفریقا دسترسی داشته باشند.

یکی از ظرفیت هایی که سفیر سنگال به آن اشاره نمود، کشف میادین نفت و گاز در سنگال است که شرکت های ایرانی می توانند با توجه به تجربه کاری خود در این زمینه ها همکاری نمایند.

به گفته آمادو سو زمینه دوم همکاری استفاده از ماشین آلات کشاورزی ایرانی در سنگال است که اپراتورهای سنگالی به راحتی می توانند از آن بهره بگیرند.

او با گفتن این که من فراخوان ساده ای را در میان فعالان اقتصادی مطرح می کنم، ادامه داد: از فعالان اقتصادی ایرانی می خواهم توجه ویژه ای به سنگال داشته باشند؛ این توجه به معنای توجه به 15 کشور واقع در غرب آفریقا است.

به گفته آمادو سو، یکی از موضوع های موردعلاقه رئیس جمهوری سنگال توجه به شهرک سازی و ساخت پروژه های مسکن است که قرار است 100 هزار واحد مسکونی جدید ساخته گردد. این فرصت خوبی برای همکاری با ایرانی ها است و ایرانی ها می توانند در کنار دیگر کشورها از فرصت های سرمایه گذاری به وسیله مناقصه ها استفاده نمایند. همچنین در کنار این شهرک، در حوزه ساختمان های لوکس مثل هتل سازی، ویلاسازی، مجتمع های تجاری و مال ها همکاری نمایند.

او با اشاره به اینکه برای همکاری با سنگال سرمایه گذارها هیچ ریسک و تهدید سیاسی ندارند، گفت: البته مشکلاتی در زمینهٔ نبود پرواز مستقیم به سنگال و ایران، مراودات بانکی و اقتصادی وجود دارد که می توان برای ایجاد زیرساخت های آن گفت وگو کرد.

صدور ویزای سنگال برای فعالان اقتصادی تسهیل شده است

در ادامه این نشست محمدرضا دهشیری، سفیر جدید ایران در داکار از موقعیت جغرافیایی و ثبات سیاسی سنگال گفت.

او با اشاره به چند سفر محمدجواد ظریف به سنگال گفت که در آن سفرها وزیر امور خارجه ایران چند خواسته از رئیس جمهوری سنگال مطرح نموده بود: حمایت دو کشور از مناسبات بانکی و فراهم کردن زیرساخت ها برای سرمایه گذاری، اعطای ویزا به اتباع و فعالان اقتصادی ایرانی، تصویب و عملیاتی کردن اجتناب از اخذ اقتصادیات و معافیت های گمرکی از کالاهای ایرانی و تمدید قرارداد ایران خودرو برای معافیت های اقتصادیاتی به مدت 5 سال.

سفیر سنگال در ایران در پاسخ به دهشیری گفت که با موافقت رئیس جمهور کشورشان به ایرانی ها و فعالان اقتصادی ایران در چهار ساعت و بدون اخذ هزینه ویزا صادر می گردد.

او گفت که برای معافیت های اقتصادیاتی به دلیل اینکه سنگال عضو اتحادیه اقتصادی و پولی آفریقای غربی (UEMOA) است به تنهایی نمی تواند درباره این موضوع تصمیم بگیرد اما می تواند زمینه ای را فراهم کند تا ایران با کمیته اقتصادی این اتحادیه مذاکره کند.

همچنین آمادوسو از اعلام آمادگی کشورش برای امضا توافق همکاری درزمینهٔ شیلات صنعتی با ایران سخن گفت.

بعد از آن حسین خسروجردی، رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا از اعلام آمادگی بخش خصوصی ایران برای همکاری در حوزه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و خدمات فنی و مهندسی اطلاع داد.

منبع: اتاق بازرگانی ایران

به "احتیاج سنگال به واردات فرصت مناسبی برای بخش خصوصی ایران است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "احتیاج سنگال به واردات فرصت مناسبی برای بخش خصوصی ایران است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید