8 نکته مهم درباره میوه های خشک
به گزارش وبلاگ معمای ویژه، البته در کنار سرشار بودن میوه خشک از آنتی اکسیدان های مختلف، بیشتر ویتامین ها و سایر مواد مغذی، استثناء هایی هم وجود دارد. به عنوان مثال هنگام خشک شدن میوه، مقدار قابل توجهی از ویتامین C آن نیز کاهش می یابد؛ که باید به این موضوع نیز توجه داشت.

یکی از مزیت های میوه های خشک این است که می توان آن ها را به مدت خیلی طولانی تری نسبت به میوه های تازه نگه داری کرد.
در سفر های طولانی یا مکان هایی که امکان داشتن یخچال در آن ها نمی باشد، می توان از میوه خشک به عنوان یک میان وعده مغذی و مقوی استفاده کرد.
میوه خشک بسیار مغذی می باشد. در واقع یک تکه کوچک میوه خشک، همان مقدار مواد مغذی و مفید دارد که همان تکه میوه تازه در ابتدا داشته است. اما در یک مقدار کوچک تر و متراکم تر. به طوری که 100 گرم میوه خشک در مقایسه با 100 گرم میوه تازه، تقریبا 3.5 برابر فیبر و انواع ویتامین ها و مواد معدنی بیشتری را شامل می گردد. به همین علت با مصرف مقادیر کمتر میوه خشک، می توانید به خوبی مواد معدنی مورد احتیاج بدن خود را تامین کنید.
این موضوع برای سلامت بخش های مختلف بدن از جمله بهبود سلامت سیستم گوارشی، بهبود سلامت سیستم گردش خون، تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش مقدار عملکرد رادیکال های آزاد و جلوگیری از بروز بیماری سرطان بسیار مناسب است.
البته در کنار سرشار بودن میوه خشک از آنتی اکسیدان های مختلف، بیشتر ویتامین ها و سایر مواد مغذی، استثناء هایی هم وجود دارد. به عنوان مثال هنگام خشک شدن میوه، مقدار قابل توجهی از ویتامین C آن نیز کاهش می یابد؛ که باید به این موضوع نیز توجه داشت.
بر اساس بعضی تحقیقات اجرا شده به وسیله محققان، افرادی که میوه خشک مصرف می نمایند در مقایسه با افرادی که میوه خشک مصرف نمی نمایند، با سرعت بیشتری کاهش وزن را تجربه می نمایند. این موضوع به علت مقوی بودن میوه های خشک است که مواد مورد احتیاج بدن را به خوبی تامین می نمایند و در عین حال سبک هستند. به همین علت مصرف میوه خشک با کاهش خطر ابتلا به چاقی همراه است.
بعلاوه مصرف بعضی از میوه های خشک مانند آلو، زردآلو، خرما و کشمش باعث افزایش متابولیسم بدن نیز می گردد که این موضوع نیز به نوبه خود در افزایش سرعت کاهش وزن موثر خواهد بود.
طبق نظرات دیگر کارشناسان مصرف میوه خشک به علت دارا بودن کالری بیشتر میتواند برای اضافه کردن وزن در افراد لاغر موثر باشد. تصور کنید شما یک عدد سیب تازه میل کنید یا یک عدد سیب خشک شده! قطعا سیب خشک شده کالری بیشتری برای شما دارد. میوه های خشکی مانند طالبی، انبه، خرمالو، آناناس و … چاق نماینده هستند.
مصرف میوه خشک بعلاوه می تواند سبب یاری به کاهش سطح استرس و اضطراب فرد و بهبود شرایط روحی او گردد. این موضوع به علت وجود پلی ساکارید ها در میوه های خشک است که توت خشک در میان انواع این خوراکی ها، بیشترین سهم را به خود اختصاص می دهد.
بعضی از انواع میوه خشک مانند انبه و کشمش به علت وجود اسید های چرب امگا 3 و رزوراترول می توانند به حفظ شادابی و طراوت پوست یاری نمایند و از بروز پیری پوست جلوگیری نمایند. ویتامین های موثر و غنی در میوه های خشک میتوانند درداشتن پوستی سالم موثر باشند.
حقایق دیگر در مورد میوه خشک
1) میوه های خشک حاوی قند طبیعی و کالری بالایی هستند. از آنجایی که آب این میوه ها تقریبا به طور کامل تبخیر شده است، این مقدار کالری و قند را در بسته ها و تکه های کوچک تر و متراکم تر تحویل شما می دهند.
به همین علت ممکن است در مصرف آن ها زیاده روی کنید که این موضوع می تواند مضر واقع گردد و باعث بروز مسائل سلامتی مختلف مانند اضافه وزن، چاقی و حتی افزایش خطر ابتلا به دیابت گردد؛ بنابراین سعی کنید هیچگاه در مصرف میوه خشک زیاده روی نکنید.
2) بعضی از تهیه نمایندگان میوه خشک برای حفظ بهتر رنگ میوه ها و زیبایی آن ها، در فرآیند خشک کردن از سولفید یا سولفیت استفاده می نمایند. بعضی از افراد ممکن است به این ماده حساسیت های مختلف نشان دهند و مسائل متعددی نظیر گرفتگی معده، مسائل پوستی و حملات آسم را تجربه نمایند.
3) بعلاوه ممکن است در صورت ذخیره سازی نامناسب و عدم نگهداری صحیح این میوه های خشک، بعضی مواد مضر مانند قارچ ها، آفلاتوکسین و سایر مواد سمی در آن ها ایجاد گردد؛ بنابراین قبل از خرید و مصرف میوه های خشک، باید از سالم بودن، پاکیزه بودن و استاندارد بودن آن ها اطمینان حاصل فرمایید.
4) از مصرف میوه های خشک تولید شده با روکش های مختلف مانند روکش شکلات و شکر و … خودداری کنید. چون میوه های خشک به خودی خود قند بالایی دارند و در صورت ترکیب آن ها با مواد قندی دیگر می توانند برای سلامتی مضر واقع شوند.
منبع: بهداشت نیوز
منبع: فرادید