با این اشتباهات، لایه نچسب تابه خود را از بین می برید
به گزارش وبلاگ معمای ویژه، تابه نچسب برای هر آشپز خانه احتیاج است. نه تنها استفاده از آنها آسان و راحت است؛ بلکه زمان آشپزی را کوتاه و غذا را با مواد مغذی بیشتری طبخ می دهد. مسئله ای که ما با این تابه های پیدا می کنیم از بین رفتن لایه نچسب شان است که دیگر این محصول مورد رضایت ما نخواهند بود و آنها را عوض می کنیم. از بین رفتن لایه های نچسب تابه ها موجب آزادسازی آهن فلئور می شود. این آهن موجب آلزایمر و زمینه ساز سرطان در بدن است. جنس این تابه ها چه از سرامیک باشد و چه از تفلون، مراقبت هایی را احتیاج دارد که ما باید برای صرفه جویی در هزینه هم که شده آنها را بدانیم و رعایت کنیم.
1. قبل از استفاده برای غذا پختن
برای ظروف دیگر در ابتدا ما آنها را چرب می کنیم تا به اصطلاح، بر روی حرارت نسوزد. همین کار را برای تابه نچسب هم انجام دهید و اجازه ندهید بدون روغن و آب روی شعله بماند؛ زیرا موجب داغ شدن بیش از حد تابه می گردد و نه تنها طعم خوبی به غذا نمی دهد؛ بلکه به مرور زمان موجب سوختن و جدا شدن لایه نچسب از ظرف می گردد.
2. تمیز کردن تابه ها در ماشین ظرفشویی
هنگامی که پخت و پز یک وعده غذایی بزرگ را انجام می دهید، ممکن است بخواهید برای تمیز کردن ظروف از ماشین ظرف شویی بهره ببرید. این بزرگ ترین اشتباهی است که می توانید درباره ظروف نچسب خود انجام دهید. قرص و مایع ماشین ظرف شویی برای ظروف نچسب بیش از حد قوی هستند و در مدت طولانیی که در تماس آب داغ ماشین ظرف شویی قرار می گیرند همیشه در معرض آسیب هستند.
3. تمیز کردن با اسفنج ساینده یا ابزار سخت
برای شست و شوی تابه های نچسب ابتدا اجازه دهید خنک شوند و سپس با اسفنج و مایع ظرف شویی آنها را بشویید. استفاده از اسکاج های سیمی برای شستن این جنس تابه ها اشتباه محض است. اگر مواد غذایی روی ظروف نچسب به جای مانده است، آنها را پر آب کنید و اجازه دهید مدتی بماند تا به راحتی جدا شوند و آسیبی به لایه نچسب آن وارد نکند.
4. تابه های نچسب را درون فر نگذارید
استفاده از تابه های نچسب درون فر کاملا بی خطر است اما بدین معنا نیست که این کار را انجام دهید. جف مالکاسیان از آشپزی وایکینگ شرح می دهد که بیشتر ظروف آشپزی نچسب محدودیت حدبیشتر دما دارند و تنها در بازه دمایی خاصی می توانید آنها را در فر قرار دهید؛ اما مشکل اینجاست که ما اغلب به این موضوع توجهی نمی کنیم و این تابه ها را در هر دمایی از فر قرار می دهیم که موجب از بین رفتن خاصیت لایه نچسب آنها می گردد. دمای 450 تا 500 درجه فر برای بیشتر تابه ها امن است.
در این باره بخوانید:
چگونه می توانیم بوی بد ماهی را در آشپزخانه از بین ببریم؟
غذاهای گیاهی که بیماری ها را از شما دور می نماید
5. پخت و پز با استفاده از ابزار فلزی
استفاده از قاشق، ملاقه و کفگیر فلزی موجب خراش سطح و آسیب دائمی به لایه نچسب ظروف می گردد. سهام لیگیا لوگو، کارشناس آشپزی، می گوید: پوشش نچسب روی تابه که به تفلون معروف است، به مقدار فلز سخت نیست و در صورت استفاده از انبر فلزی، چنگال، قاشق، کفگیر و غیره در فرآیند پخت و پز می تواند به راحتی آسیب ببیند. بهتر است از ابزار سیلیکونی یا چوبی بهره ببرید.
6. گذاشتن تابه ها روی هم
استویسونی لام از توکستون هاوس توصیه می نماید: هنگام سازماندهی کابینت هایتان از قرار دادن تابه ها در یکدیگر اجتناب کنید تا پایین یک تابه با پوشش غیر استیک تابه دیگری در ارتباط نباشد. قسمت بیرونی فلزی یک تابه می تواند به پوشش پلیمر آسیب بزند و آن را خراب کند. ایده بهتر این است که تابه هایتان را در یک قفسه بگذارید یا از قلاب آویزان کنید.
منبع: ریدرز دایجست
منبع: ایرنا زندگی