لیست موادغذایی ممنوعه در فشار خون بالا
به گزارش وبلاگ معمای ویژه، فشار خون بالا یکی از شایع ترین بیماری ها است که امروزه فقط افراد پا به سن گذاشته را درگیر نمی کند بلکه حتی جوانان هم به آن مبتلا می شوند. متاسفانه یا خوشبختانه فشار خون بالا از بیماری هایی است که بسیار به لایف استایل یا سبک زندگی فرد بستگی دارد و با تغییرات عادات غلط می توان احتمال ابتلا به آن را کاهش داد و یا کنترل کرد. در این مطلب با موادغذایی که بعد از ابتلا به فشار خون بالا، باید از مصرف آنها خودداری کنید آشنا خواهید شد.
یکی از نتایج نامطلوب سرعت بخشیدن به زندگی، مصرف خوراکی ها، غذا های آماده و فست فودهاست که اغلب هم مقادیر قابل توجهی سدیم در آن ها وجود دارد. از آنجایی که فشار خون بالا، از ریسک فاکتور های اصلی ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، سکته ها و حملات قلبی است، باید جدی تر گرفته گردد.
اگر شما هم در گروه افرادی قرار دارید که فشار خون بالایی دارید یا سابقه خانوادگی به این بیماری را در اطرافیان نزدیک خود مشاهده می کنید، حتما در روند زندگی خود تغییراتی را به وجود آورید. در ادامه این مطلب بعضی از مواد غذایی که مصرف آنها احتمال ابتلا به فشار خون بالا را افزایش می دهند آشنا می شویم.
نان
بسته به نوع و میزان نانی که مصرف می کنید، هر تکه نان حدود 230 میلی گرم سدیم دارد. این مقدار تقریبا 15 درصد از کل سدیم 1500 میلی گرمی را شامل می گردد که هر فرد مبتلا به فشار خون بالا مجاز به مصرف روزانه آن است. دکتر مارتا گولاتی، از متخصصان قلب دانشگاه آریزونا، توصیه می نماید که همه افراد در هر وعده غذایی، میزان مصرف سدیم موجود در نان را به 140 میلی گرم کاهش دهند. وی در میان نان ها، انواعی که غلات بیشتری دارند را توصیه می نماید.
انواع سوسیس و کالباس
انواع کالباس و هات داگ دارای مقادیر قابل توجهی سدیم است. به گفته دکتر گولاتی، بیشتر مردم تصور می نمایند که این نوع مواد غذایی، دارای چرب کمی هستند که هرگز این طور نیست. همچنین بالا بودن میزان سدیم موجود در آن ها سبب می گردد که فشار خون افزایش یابد. اگر قادر به تهیه انواع کم نمک این خوردنی پرطرفدار نیستید، حتما نوع دیگری از ساندویچ را میل کنید. پزشکان ساندویچ مرغ و کره بادام زمینی طبیعی را به عنوان جایگزین مناسب تری برای انواع سوسیس و کالباس پیشنهاد می دهند.
مرغ
انواع یخی و مزه دار شده مرغ دارای مقادیر قابل توجهی نمک است، اما گاه در مرغ های تازه هم، نگهدارنده هایی وجود دارد. به گفته محققان دانشگاه آریزونا، برای نگهداری بهتر مرغ، آن را در آب شور قرار می دهند تا حجم آن افزایش و ظاهر بهتری پیدا کند. در صورتی که مبتلا به فشار خون بالا هستید حتما به این نکته توجه کنید.
پیتزا
پیتزا نه تنها به افزایش سایز شکم تان خواهد انجامید، بلکه سلامت تان را هم به خطر می اندازد. هر تکه از پیتزا به طور میانگین حاوی 700 میلی گرم، سدیم است.
توصیه می گردد انواع سبزیجات با پنیر کمتر خریداری یا انواع خانگی پیتزا تهیه گردد. هنگامی که نوع خانگی پیتزا را تهیه می کنید، روی موادی که اضافه می کنید نمک اضافه نکنید. در خاتمه هم اندکی پنیر روی آن بریزید.
سوپ
تصور رایج این است که سوپ، غذای بسیار سلامتی به شمار می آید، اما به گفته محققان تغذیه تنها یک فنجان سوپ آماده، حاوی 1000 میلی گرم سدیم است؛ بنابراین حتما برچسب انواع آماده و نیمه آماده سوپ را مطالعه کنید و مقدار مصرف آنها را به حداقل برسانید. البته بهترین گزینه این است که انواع خانگی سوپ را تهیه کنید.
خیارشور
شاید زمانی که در کنار ظرف غذای شما چند عدد خیار شور گذاشته می گردد، توجه چندانی به این نداشته باشید که در حدود 300 میلی گرم سدیم را میل می کنید. زمانی هم که آن را در داخل ساندویچ تان قرار می دهید، مقادیر فراوانی سدیم به آن می افزایید.
سُس های سالاد
از آنجایی که بیشتر انواع سُس های سالاد محتوی مقادیر فراوانی سدیم هستند، توصیه می گردد که به جای آن ها از ترکیب روغن زیتون و سرکه استفاده گردد. می توانید برای بهتر کردن مزه از خردل، سیر و سبزیجات هم بهره ببرید.
هر آنچه در رستوران ها میل می کنید
افزودن مقادیر قابل توجهی نمک به غذا سبب مزه بهتر آن می گردد و مشتریان را راضی تر نگه می دارد. به همین دلیل بیشتر آنچه در رستوران ها میل می کنید منجر به افزایش فشار خون می گردد.
منبع: وبلاگ معمای ویژه
منبع: همگردی