ایجاد 1700 نیروگاه خورشیدی خانگی در استان در آینده نزدیک
به گزارش وبلاگ معمای ویژه، خبرنگاران/کرمان معاون هماهنگی امور مالی استاندار کرمان با بیان اینکه یکی از اهداف استان کرمان ایجاد 1700 تا 2000 واحد تولیدکننده برق خانگی است توضیح داد: افراد می توانند با سرمایه ای در حدود 50 تا 100 میلیون به ازای هر 5 واحدکیلوات انرژی خورشیدی حدودا ماهی بین 1 میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 300 هزار تومان به ازای فروش برق به وزارت نیرو، درآمد ماهانه داشته باشند که می تواند به عنوان یک درآمد پایدار برای سرمایه گذاران در استان کرمان باشد.

محمدعلی دهقان شامگاه دوشنبه 14 بهمن ماه در جمع وبلاگ معمای ویژه درباره دستاوردهای انقلاب اسلامی در استان کرمان در حوزه اقتصادی اظهار کرد: استان کرمان در بخش های صنعتی، کشاورزی، خدماتی، گردشگری و صنایع دستی دارای ظرفیت ها و پتانسیل های ویژه ای است که شاید نمونه آنها در کشور و حتی جهان بی نظیر باشند.
وی به وجود بیش از 300 روز آفتابی در استان کرمان اشاره نمود و گفت: شدت و گرمی افتاب یک نعمت بسیار بزرگ برای استان کرمان است که باید از این فرصت نهایت استفاده را کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با تاکید بر اینکه به واسطه وجود چنین آفتایی، محصولات کشاورزی استان کرمان بازار خوبی را در کشورهای اروپایی و روسیه ایجاد نموده اند اظهار کرد: در راستای افزایش فروش محصولات کشاورزی، باید در فراوری، بسته بندی و ایجاد بازار نیز برنامه ریزی مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم از این نعمت موجود در استان کرمان نهایت استفاده را بکنیم.
دهقان به بحث انرژی های نو و تجدیدپذیر در استان کرمان نیز اشاره نمود و گفت: استان کرمان در بخش انرژی خورشیدی استحصال شده در بخش واحدهای کوچک خانگی، هم اکنون رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است به طوری که نزدیک به 700 واحد کوچک فراوری کننده برق خانگی در استان کرمان داریم که این واحدها در استان آفتابی همچون کرمان در ماه یک میلیون و 200 هزار تومان در آمد دارند.
وی با بیان اینکه یکی از اهداف استان کرمان در این راستا ایجاد 1700 تا 2000 واحد فراوریکننده برق خانگی است توضیح داد: افراد می توانند با سرمایه ای در حدود 50 تا 100 میلیون به ازای هر 5 واحدکیلوات انرژی خورشیدی حدودا ماهی بین 1 میلیون و 200 هزار تا یک میلیون و 300 هزار تومان به ازای فروش برق به وزارت نیرو، درآمد ماهانه داشته باشند که می تواند به عنوان یک درآمد پایدار برای سرمایه گذاران در استان کرمان باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان به استفاده از تسهیلات تبصره 18 قانون بودجه در استان کرمان اشاره نمود و گفت: طبق این قانون می توان، تسهیلات خوبی را برای افراد در بخش گلخانه ها به ویژه گلخانه های هیدورپونیک و صنعت در مناطق کمتر برخوردار با سود 9 تا 10 درصدی و در مناطق برخوردار تسهیلات با سود 14 درصد اعطا کنیم.
دهقان ادامه داد: در این راستا 1000 میلیارد تومان اعتبار تبصره 18 قانون بودجه به استان کرمان اختصاص داده شده که تا به امروز 500 میلیارد تومان به بانک های استان واریز شده که متاسفانه سرمایه گذاری کمی از این تسهیلات در استان کرمان استفاده نموده اند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به موضوع تنظیم بازار محصولات کشاورزی استان کرمان در سال گذشته اشاره نمود و گفت: راهکاری مختلفی را در حال آنالیز کردن هستیم اما در راستای تنظیم بازار تاکید ویژه ای بر صادرات محصولات کشاورزی استان کرمان داریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با بیان اینکه سال گذشته با صادرات محصولات کشاورزی استان به کشور عراق توانستیم درآمد خوب و تنظیم بازار مناسبی در این زمینه در استان ایجاد کنیم اظهار کرد: متاسفانه سال جاری با توجه به محدودیت های ورود محصولات کشاورزی به عراق، با مشکلاتی در زمینه صادرات این محصولات از جنوب استان کرمان روبرو شدیم که در این راستا به دنبال بازارهای جدیدی برای محصولات کشاورزی جنوب استان هستیم و امیدواریم بتوانیم با رایزنی های انجام شده با بعضی کشورها شاهد صادرات این محصولات باشیم.
دهقان درباره نگاه استان به شرایط خرما نیز گفت: 40 شرکت بسته بندی و صادراتی در شهرستان بم تشکیل شده است که امیدواریم با راه اندازی این شرکت ها بتوانیم نگرانی و دغدغه کشاورزان شرق استان کرمان را رفع کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که چرا شرکت های بزرگ و توانمند صنعتی و معدنی استان کرمان گردش اقتصادی آنها در خارج از استان کرمان است اظهار کرد: بانک ها برای ارائه تسهیلات به مردم علاوه بر تکیه بر منابع داخلی خودشان، نیازمند ورود منابع اقتصادی شرکت های بزرگ نیز هستند که در این راستا ورود منابع اقتصادی شرکت های بزرگ صنعتی و معدنی، می تواند پشتوانه بانک های استان باشد که در این راستا در جلسه با دکتر همتی رییس کل بانک مرکزی، این موضوع مطرح شد و خوشبختانه همه به دنبال ایجاد این فرصت برای بازگشت منابع اقتصادی این شرکت ها به داخل هستند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با اشاره به اینکه در سال های 97 و 98 بخش قابل توجهی از این منابع به استان وارد شد اظهار کرد: همچنان به دنبال ورود بیشتر این منابع به داخل استان هستیم. ضمن آنکه خیلی از این شرکت ها نیز به عنوان مشخص اقتصادی بخشی از این منابع را در مناطق تحت راهنمایی خود سرمایه گذاری نموده اند اما در مجموع امیدواریم این چرخه به زودی تکمیل گردد.
منبع: خبرگزاری ایسنا