طرز تهیه آش جو خوشمزه و مجلسی به صورت مرحله به مرحله
به گزارش وبلاگ معمای ویژه، پخت آش به ظاهر آسان و بی دردسر است. اما دانستن یک سری نکات در پخت آش تان موثر است و طعم آن را منحصربه فردتر می نماید. در این مقاله می خواهیم طرز تهیه آشی سنتی و قدیمی به نام آش جو را که احتمالا طرز تهیه آن را بلد هستید با تمام ریزه کاری ها و نکاتش به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه آش جو
- سبزی آش نیم کیلوگرم
- نعنا چهار قاشق غذاخوری
- جو پوست کنده یک پیمانه
- بلغور گندم یک چهارم پیمانه
- نخود سه چهارم پیمانه
- لوبیا چیتی سه چهارم پیمانه
- پیاز بزرگ یک عدد
- استاک گوشت به اندازه لازم
- نمک و فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
- پیازداغ، سیرداغ و کشک به اندازه لازم
- روغن به اندازه لازم
طرز تهیه آش جو
مرحله اول
همانطور که می دانید برای تهیه آش باید تمام حبوبات را از 24 ساعت قبل خیس کنید و چندبار آب آن را عوض کنید تا باعث کاهش نفخ شکم گردد. جو و گندم را هم خیس کنید.
مرحله دوم
پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و با اندازهی روغن تفت دهید تا طلایی رنگ گردد. اندازهی زردچوبه و فلفل اضافه کنید. اگر از آب گوشت استفاده می کنید، آن را به پیاز اضافه نموده و اگرنه حدود 8 پیمانه آب را با عصاره گوشت ترکیب نموده و به پیاز اضافه کنید. آب گوشت طعم خورش را خوشمزه تر می نماید.
مرحله سوم
حرارت را کمی بالا ببرید تا آب به جوش آید سپس گندم و جو را اضافه کنید. در فاصله ای که گندم و جو می پزند، حبوبات را به صورت جداگانه داخل قابلمه با اندازهی آب بپزید. بعد از حدود یک ساعت و نیم حبوبات را به آش اضافه کنید. بعد از چند دقیقه سبزی آش را اضافه کنید. توجه کنید که سبزی آش را نباید مثل سبزی قورمه سبزی ریز و ساطوری خرد کنید. آش را خوب هم بزنید و اجازه دهید سبزی هم بپزد.
مرحله چهارم
داخل یک تابه اندازهی روغن بریزید و نعنا خشک را به مدت یک دقیقه با حرارت کم تفت دهید. در اواخر پخت نعنا را اضافه کنید.
آش را بچشید و بر حسب سلیقه تان به آن نمک و فلفل اضافه کنید.
آش جو آماده است آن را با نعنا داغ و پیازداغ و کشک تزیین نموده و نوش جان کنید.
منبع: کتاب کاله