10 اشتباهی که آشپز های درجه یک هم مرتکب می شوند!
به گزارش وبلاگ معمای ویژه، در برخی دستور غذا ها گفته می گردد که نمک را باید در انتهای کار اضافه نمود. اما اگر به این توصیه عمل کنیم، احتمالاً برخی قسمت های غذا شورتر از قسمت های دیگر آن می گردد. ما باید مراقب باشیم که در ریختن نمک زیاده روی نکنیم تا غذا خراب نگردد.
هنر آشپزی یک چالش تمام عیار است، چرا که به مهارت، صرف وقت و تمرکز زیادی احتیاج دارد. هدف نهایی، درست کردن غذایی است که خوش طعم باشد، به کف قابلمه یا ماهیتابه نچسبد و نسوزد. متأسفانه همه ما در هنر آشپزی بی عیب و نقص نیستیم، حتی اگر تمام کوشش خود را به کار بسته باشیم.
در ادامه با تعدادی از اشتباهات رایج در آشپزی آشنا خواهیم شد:
1- پاستا را با آب خیلی کم می پزید: درست کردن پاستا کار ساده ای به نظر می رسد، اما در واقعیت اینگونه نیست. برای این کار باید چند عامل را در نظر داشته باشید تا نتیجه درست از آب درآید. برای مثال، میزان آبی که از آن برای پخت پاستا استفاده می کنید، باید کافی باشد. در غیر اینصورت، ممکن است پاستا خیلی خشک یا خمیری گردد یا به قابلمه بچسبد.
برای جلوگیری از این مشکل باید برای هر یک کیلو پاستای خشک، از 4 لیتر آب استفاده گردد؛ و یا اینکه مطمئن شوید که سطح آب حتی بعد از پخت، بالاتر از پاستا قرار گرفته است.
2- مدت زمان پخت هر یک از مواد را در نظر نمی گیرید: بسیاری از افراد قبل از آغاز به پخت غذا، ابتدا سیر و بعد پیاز و دیگر چاشنی ها را تفت می دهند و بعد از آن، مواد غذایی پروتئینی را اضافه می نمایند. اما این کار درست نیست، چون سیر خرد شده قبل از اینکه مواد دیگر را اضافه کنید، می پزد یا حتی می سوزد؛ بنابراین قبل از افزودن مواد دیگر، باید اول پیاز را تفت دهید و بعد سیر را.
از طرفی دیگر، هر چه تجربه بیشتری در آشپزی کسب کنید، راحت تر متوجه می شوید کدام سبزیجات زودتر می پزند و کدام دیرتر. اینگونه ترتیب پخت مواد غذایی را به درستی به جا خواهید آورد.
3- نمک را در پایان اضافه و در استفاده از آن زیاده روی می کنید: در بعضی دستور غذا ها گفته می گردد که نمک را باید در پایانی کار افزود. اما اگر به این توصیه عمل کنیم، احتمالاً بعضی قسمت های غذا شورتر از قسمت های دیگر آن می گردد. ما باید مراقب باشیم که در ریختن نمک زیاده روی نکنیم تا غذا خراب نگردد.
روش درست این است که نمک را به همراه دیگر مواد به غذا اضافه کنیم و گهگاه از غذا بچشیم. با این کار، مطمئن می شویم که نمک به خورد غذا رفته و به صورت یکدست در همه جای غذا پخش شده است.
4- همه تخم مرغ ها را در یک ظرف می شکنید: بسیاری از ما همه تخم مرغ ها را یکی پس از دیگری در یک ظرف می شکنیم. اما این اشتباه هزینه برداری می تواند باشد. اگر یکی از تخم مرغ ها خراب از آب دربیاید، با بقیه تخم مرغ ها مخلوط می گردد.
برای جلوگیری از این مشکل، از دو کاسه، یکی کوچک و یکی بزرگ استفاده کنید. هر تخم مرغی را که درون کاسه کوچک شکستید، آن را به کاسه بزرگ منتقل کنید و در نهایت، همه تخم مرغ ها را از کاسه بزرگ به غذا اضافه کنید.
5- برای از هم جدا کردن گوشت چرخ نموده از قاشق استفاده می کنید: استفاده از قاشق برای هم زدن غذا کار مرسومی است، با این حال، درمورد گوشت چرخ نموده، استفاده از قاشق این فرآیند را کُند و خسته نماینده می نماید. از طرفی دیگر، ممکن است گوشت آنطور که می خواهیم از هم جدا نگردد.
به همین علت توصیه می گردد برای جدا کردن گوشت، از پوره کن سیب زمینی استفاده گردد. بعد از آن می توانید با یک قاشق چوبی گوشت های چسبیده به پوره کن را جدا کنید. با این کار، گوشت به طور یکنواخت می پزد.
6- قبل از آغاز به پخت غذا، مواد را آماده نمی کنید: بسیاری از افراد همزمان با روشن کردن گاز و گذاشن قابلمه یا ماهیتابه بر روی آن، مشغول خرد کردن موادی که می خواهند از آن ها استفاده نمایند، می شوند. اما این روش درستی نیست.
این کار باعث می گردد نتوانید طبق دستور غذا پیش بروید، چون وقتی بالاخره آغاز به پختن مواد کنید، قابلمه یا ماهیتابه آنقدر داغ شده که نه تنها مواد می سوزند، بلکه ممکن است فرصت افزودن چیز هایی مثل چاشنی ها یا مواد بیشتر را پیدا نکنید.
لازم نیست همه مواد را قبل از گذاشتن قابلمه یا ماهیتابه روی شعله، خرد کنید، بلکه باید آن هایی که اول استفاده می شوند را آماده کنید و سپس در همان حین که این مواد در حال پخته شدن هستند، بقیه مواد را خرد کنید.
7- از چاقوی کُند استفاده می کنید: چاقوی کُند خطرناک تر از چیزی است که به نظر می رسد، چون می تواند به راحتی سُر بخورد و گوشت یا سبزی را خراب کند، یا به انگشتان تان صدمه بزند.
برترین کار این است که یک چاقو تیزکن دم دست داشته باشید. اگر امکان پذیر نبود، چاقوهایتان را به یک شخص حرفه ای بسپارید تا آن ها را تیز کند.
8- آووکادو را درست نگه نمی دارید: بعضی معتقدند جدا نکردن هسته آووکادو مانع اکسید شدن و تغییر رنگ آن می گردد. اما این کار بی فایده است. درست است که هسته سرعت خراب شدن آووکادو را کم می نماید، اما این موضوع فقط در خصوص قسمت های دور هسته صدق می نماید و قسمت های دیگر آووکادو در هر صورت تیره می شوند.
واقعیت این است که جلوی اکسید شدن آووکادو را نمی توان گرفت. اما یک راه برای به تأخیر انداختن این فرآیند این است که میزانی روغن زیتون به آووکادو بزنید و آن را داخل یخچال درون ظرفی که هوا به آن نفوذ نکند نگه دارید. با این کار، یک مانع ایجاد می کنید که جلوی آزاد شدن بعضی آنزیم های درون آووکادو را می گیرد.
9- قابلمه یا ماهیتابه را بیش از حد پر می کنید: با اینکه بدیهی به نظر می رسد، اما معمولاً لزومی به خالی ماندن بخشی از قابلمه یا ماهیتابه نمی بینیم. پر کردن بیش از میزان قابلمه یا ماهیتابه می تواند عواقب مختلفی داشته باشد. مثلاً گوشت غذا می تواند خیس از آب در بیاید.
به علاوه، با کاهش حرارت، بخار فراوری می گردد و به همین علت، غذا به جای سرخ شدن یا قهوه ای شدن، بخارپز می گردد؛ بنابراین باید غذای کمتری در قابلمه یا ماهیتابه ریخت. اگر قابلمه یا ماهیتابه ای با میزان مناسب نداشتید، برترین کار این است که کار پخت را در چند مرحله انجام دهید. می توانید غذایی که آماده شده را با فویل بپیچید تا گرم بماند.
10- با میزان طعمی که می توانید از سیر بگیرید آشنایی ندارید: سیر نوعی چاشنی با عطر و طعمی قوی است، اما کمتر کسی می داند که طعم آن می تواند بسته به نحوه آماده کردنش تغییر کند. مثلاً اگر سیر را رنده کنید، مزه آن بیشتر می گردد؛ اگر آن را ریز خرد کنید، نه تنها سرخ کردنش ساده تر می گردد، بلکه از خواص آن هم بیشتر می توانید استفاده کنید.
منبع: روزیاتو
منبع: فرادید